Att tänka på

Tips & råd vid energi-behandling


Vad är bra att tänka på innan och under en behandling? Hur går det till och vad händer efteråt? 

Vid distansbehandling så är det bra om du hittar en lugn plats där du får vara ifred, gärna i tystnad eller med lugn musik. Ligg helst ner, men att sitta går också bra, med armarna längs sidorna och utan att korsa benen. Ta gärna ett par minuter innan och stilla dig själv och släpp tankar och känslor från världen utanför. Det går bra att somna under healingen, ofta infinner sig en känsla av lugn. Det enda du behöver göra är att slappna av och att ha viljan att ta emot energin - dvs att sätta din intention till att ta emot din behandling.

Vid en vanlig behandling börjar vi först med ett samtal. Sedan får du ligga på en behandlingsbänk och ta emot din energibehandling. Du är påklädd, kanske med en filt över dig medan jag kanaliserar energin till dig genom olika handpositioner. Det är oftast en djupt avslappnande upplevelse. Efteråt har vi ytterligare ett samtal om själva behandlingen, om något särskilt kommit upp och vad som är bra att tänka på efteråt.

En del känner energi starkt och andra inte alls. Ofta känner vi men har svårt att sätta ord på vad vi känner. Alla upplevelser är ok. Energin går dit den ska, var trygg med att du får precis det du behöver.

Vanliga upplevelser är att det surrar eller sticker, att man fryser eller blir varm, känner sig lugn, rofylld eller tung. Många sover gott och känner lindring vid t.ex stark stress. Men man kan också bli yr, illamående eller få huvudvärk och känna av att energierna är starkare än man är van vid. Behandlingen rensar ut det som inte kommer överens med Reikis höga energi, det kan vara fysiska problem, gifter i vår kropp, relationer som inte är i balans, eller känslor, tankar och upplevelser vi bär på som håller oss tillbaka. När dessa balanseras och kommer till ytan kan man känna av dem, dvs få utrensningar. 

Det är viktigt att lyssna till dig själv och vad du och din kropp behöver. Drick mycket vatten. Ge dig själv tid, var snäll mot dig själv och framförallt njut av den här stunden som är till för just ditt ökade välmående och som är bara din!

Positiva följder kan vara en stark vilja att få saker i ordning, längtan efter ren mat, vara mer i naturen, att tydligare höra ditt hjärtas röst, vem du är och vart du är på väg. Kort sagt så vill energin skapa balans i allt omkring dig och inuti dig. Härligt, eller hur?


Erica Segerblom 2019 ©